sotku

Sotilaskodit


Lappeenrannan sotilaskotiyhdistyksellä on kolme sotilaskotia. Kodeista kaksi sijaitsee Maasotakoulun varuskunta-alueella ja yksi Taipalsaaren ampuma-alueella.

Keskussotilaskoti Rakuunamäellä on varusmiesten ja kertausharjoituksissa olevien reserviläisten vapaa-ajan paikka. Päivittäisten peruspalvelujen lisäksi keskussotilaskodissa järjestetään käsky- ja tilaisuuspalveluja sekä veteraanien ja maanpuolustusjärjestöjen kokouksia ja juhlatilaisuuksia. Keskussotilaskodista toimitetaan kahvilapalveluja esikuntaan ja palvellaan ennakkotilaukset sovittuina aikoina. Keskussotilaskoti on LSK-palvelujen varustamis- ja lähtöpaikka maastoon ja Taipalsaaren leirisotilaskotiin.  

Keskussotilaskodissa voi pelata biljardia sekä erilaisia pöytäpelejä, katsella televisiota, lukea sanoma- ja aikakausilehtiä. Internet-yhteys ja pöytätietokoneet ovat myös käytössä. Olohuoneen kirjat ovat vapaasti lainattavissa ja hyllystössä on hyvä valikoima LP-levyjä, joita voi kuunnella olohuoneessa. Sotilaskodin piano on käytettävissä ja myös omilla soittimilla musisointi on tervetullutta viihdettä. 

Keskussotilaskoti on sulkenut ovensa 31.5.2017. Palvelemme nykyisin vain Leirikentän sotilaskodilla sekä Taipalsaaren leirisotilaskodissa.

Leirikentän sotilaskoti tarjoaa asiakkailleen kahvilapalveluja. Koti sijaitsee Leirikentän alueella, lentokentän vieressä, ja on avoinna maanantaista perjantaihin palkatun henkilökunnan voimin. Iltapäivystykset maanantaista torstaihin hoidetaan vapaaehtoisten vihreiden sisarten toimesta. Sotilaskoti palvelee alueella toimivia henkilöitä, Maasotakoulun opiskelijoita, kurssilaisia, varusmiehiä sekä joukko-osaston vierailijoita.

Leirikentän sotilaskodin yhteydessä on oma leipomo, jossa leivotaan kotoisat kahvileivät kuten pullat, munkit ja telamiinat.

Taipalsaaren leirisotilaskoti sijaitsee puolustusvoimien ampuma-alueella Taipalsaarella. Sotilaskoti on avoinna tilausten mukaan. Tilaukset numeroon 045 129 6109.

Maastossa palvelee sotilaskodin myyntiauto.